fredag 27 april 2018

Författarsamtal med Anna Fredriksson


Det var för två år sedan som jag började leda Studieförbundet Vuxenskolan Stockholms författarsamtal, och till gårdagens hade jag bjudit in Anna Fredriksson. Ett spännande samtal som inte bara handlade om hennes nya roman Mellan himmel och hav, den första delen i en kommande trilogi om pensionatet Pomona, utan även om hennes karriär som manusförfattare till teveserier och film. Anna har skrivit sex romaner sedan debuten med Sommarhuset 2011 och jag har tyckt om dem alla. Men jag gillar Mellan himmel och hav, en berättelse om tre kvinnor och tre generationer på Österlen, extra mycket. Läs den!

Detta var mitt sextonde författarsamtal. Jag har lagt ner många timmar av min fritid på att förbereda dem, suttit uppe på nätterna ibland för att hinna läsa klart böckerna författarna skrivit samt läsa in mig på deras liv. Men så roligt och givande det har varit! Vilka trevliga, generösa, begåvade författare jag mött. Så mycket jag lärt mig. Och vilken härlig publik vi haft! Nu blir det inga fler författarsamtal på Vuxenskolan i Stockholm men skulle något bibliotek, eller annat studieförbund för den delen, vilja anlita en samtalsledare är det bara att höra av sig. Jag har viss rutin vid det laget.

Tack till Anna Fredriksson för igår!
Och tack till Solja Krapu-Kallio, Göran Everdahl, Aino Trosell, Anna Laestadius Larsson, Christoffer Carlsson, Eva Swedenmark, Hans Gunnarsson, Sara Lövestam, Åsa Hellberg, Mikael Bergstrand, Tove Folkesson, Martin Luuk, Simona Ahrnstedt, Inger Edelfeldt och Carola Hansson för att ni alla är fantastiska författare. Jag är så glad att jag fick äran att samtala med er en stund.

1 kommentar:

Simona sa...

Tack själv, Annika! Kram!