tisdag 15 maj 2018

Promenad och bokcirkel

Morgonpromenad på 1,5 timme (svettigt men ljuvligt!), handla lunch på Ica och sedan hem för att fortsätta jobba med Manus 5. Fast egentligen skulle jag helst vilja lägga mig och sova en stund. I eftermiddag är det träff med bokcirkeln för att diskutera Den tyska flickan av Armando Lucas Correa. Jag har läst och sett många berättelser om Andra världskriget och Förintelsen och jag blir nästan alltid berörd, så även denna gång. Däremot kände jag inte till att nazisterna i början tillät judarna att utvandra. Inte heller att både USA och Kanada vägrade ta emot de drygt 900 judiska flyktingar som kom med lyxkryssaren SS St Louis, efter att Kuba nekat dem att stiga i land. De skickades tillbaka till Europa ...
Kärleksudden och Norrtäljeviken. Så vackert att det måste dokumenteras.

Häggen blommar, hurra!

Inga kommentarer: