onsdag 1 augusti 2018

Augusti

Mitt kontor.
Dagarna lunkar på. Pappa har varit här och hälsat på. Nästa vecka ska en tekniker från Orange koppla in vårt ADSL (jag tror det när jag ser det) och kommunstyrelsen ska ta upp vår skrivelse om att få en ordentlig gatuadress. Smeden däremot lyser fortfarande med sin frånvaro och lär så göra augusti ut. För på fredag börjar industrisemestern. Samma kväll är det fest i byn och lördag är klassad som svart av Bison Futé som håller koll på den franska trafiken.

Vädret fortsätter att vara osedvanligt vackert. Inget regn men framför allt ingen Tramontane. Det blir dock allt varmare och idag var det 36 grader nere i byn. Vi åkte snabbt tillbaka till vår kulle. Där är svalare, 32 grader tack vare havsbrisen, och vi har fortfarande inte behövt sätta på luftkonditioneringen. Vi får väl se hur länge vi klarar oss utan. Risken om vi börjar är att vi vänjer oss och får svårare att tåla värmen. Därav att vi avvaktar in i det längsta.

Värmen gör att vi undviker att anstränga oss. Promenader och kroppsarbete får anstå tills det blivit svalare väder. Även efter att solen lagt sig strålar värmen upp från backen. Istället badar vi, i poolen och i havet. Jag skriver, läser och småfixar. Ringer samtal och skickar mejl. Dagarna går i en hissnande fart och jag minns inte ens när jag känt mig lika ostressad som den är nu. Det är bra för i september väntar utflytt från Norrtälje med allt vad det innebär, författarframträdanden och bokmässan.
Det tar 7 minuter att gå ner till vår badvik och det dubbla att gå upp igen.
Uppförsbacken hem till trots, är det här vi helst badar.

Ovanför Banyuls. 

Inga kommentarer: