torsdag 9 augusti 2018

Internetstrul

Mitt bloggande är inte vad den varit – jag är mer aktiv på Facebook och Instagram, om man nu vill veta vad jag ägnar dagarna åt.

Anledningen till det sporadiska bloggandet är att vi fortfarande saknar en fast internet uppkoppling och lär så fortsätta göra ett bra tag framöver. Inget wifi hemma alltså. Det har nämligen visat sig att det fattas en anslutning mellan fastigheten och France Telecoms skåp ute på gatan. Eftersom augusti är den stora semestermånaden för de franska hantverkarna, lär det inte bli åtgärdat förrän någon gång i höst. Suck, suck, men ingen mening med att hetsa upp sig, trots att vi redan investerat i såväl ny teve som ny tevebox och router.

Eftersom våra svenska mobilabonnemang inte tillåter att vi surfar utomlands längre än två månader av fyra, har vi precis beställt franska dito med utökad surfmängd. Vi hoppas kunna använda dem till att bl.a. titta på Netflix. Allt detta är givetvis i-landsproblem och vi har lärt oss att ha tålamod. Byn är liten och ligger dessutom avsides och är sällan prioriterad av beslutsfattarna på regionalnivå. Fiber är inte att tänka på till exempel, utan här har man ADSL. Men det är just läget och det småskaliga som gör att vi gillar Cerbère så mycket. Vi får helt enkelt ta det onda med det goda.

När det gäller skrivandet så växer Manus 5 långsamt men säkert, som vanligt. Förlaget förväntar sig att jag i september ska leverera 50 sidor för en första genomläsning, vilket jag kommer att göra. Jag är som bekant ingen snabbskrivare, gillar att vrida och vända på formuleringarna vilket tar tid. Själva handlingen har jag grepp om tack vare allt förarbete jag gjorde i maj och juni. Otroligt skönt att slippa tänka på det och kunna koncentrera sig på gestaltningen istället.

Inga kommentarer: