fredag 19 oktober 2018

För ett år sedan fick jag nog

Igår var det ett år sedan jag sa upp mig från min chefstjänst för att satsa på mitt skrivande. Eftersom det dröjde till mitten av april innan jag mönstrade av, hade jag gott om tid att ångra mig men inte en enda gång var jag frestad att kliva tillbaka in i ekorrhjulet.

Först nu inser jag till fullo hur less och desillusionerad jag var. Hur mycket jag längtade efter ett annat slags liv, ett där jag ägde min egen tid och slapp dränerande energitjuvar. Det var alltså inte ett nytt jobb eller lugn och ro jag suktade efter utan frihet. Att förändringen i slutändan blev så stor som den blev var inget jag hade planerat men jag är tacksam att livet gav mig en spark i baken.

Ett nytt land, en ny tillvaro, innebär nya utmaningar. Allt är inte lätt alla gånger men förutom barnen och vännerna saknar jag absolut ingenting av mitt gamla liv, inte ens lönen.

Jag skriver, jag andas, jag är glad.

3 kommentarer:

Annika Hessman sa...

Livet är här och nu.
Jag hoppade för 4 år sedan, är fortfarande anställd men inte chef och jobbar inte heltid. Tidigare mer än heltid.
Njut
Annika Hessman

Ebba Range sa...

Glad för din och T:s skull <3

Annika Estassy sa...

Tack, Ebba!
Annika – det ska jag. Och du också!