måndag 10 december 2018

Andra advent igår

Andra advent kom och gick utan att göra något väsen av sig. Jag jobbade och vi tog vår vanliga promenad. Soligt, ljummen luft. Vi stannade till på La Plage och drack en panaché vid uteserveringen och fortsatte sedan vidare hemåt. Avregistrerade min enskilda firma eftersom jag inte kan ha den kvar om jag vill vara skattskyldig i Frankrike istället för i Sverige. Vilket jag vill eftersom det är här jag bor numera. Lite konstigt kändes det, som att kapa av det sista bandet ”hem”. Vilket det förstås inte är – jag har ju barnen kvar i Sverige, släkt och vänner. Jag måste säga att Skatteverkets hemsida är helt fantastisk. Där kan man läsa om det mesta, begripligt och pedagogiskt skrivet. Den franska motsvarigheten är okej men inte alls på samma nivå.
Nu är det måndag. Blåsigt men solen skiner även idag.
Att det nog är vinter nu (även om termometern påstår annat) märks på att vinodlarna beskurit stockarna.

Inga kommentarer: