tisdag 11 december 2018

Franska plåtar och fransk teve

Idag blev vår bil med franska registreringsskyltar. Vi hämtade ut det franska registreringsbeviset och åkte direkt till garagisten i byn. På de nya skyltarna står bl a F som France och 66 som i Pyrénées-Orientales.

Idag var också dagen då vi äntligen fick tillgång till franska tevesändningar, tack vare elektrikern som monterade upp en vanlig analog teveantenn på taket och kopplade ihop båda husen på den. Först hurrade vi men sedan blev vi trötta i huvudet av att ha teven på och stängde av. Vi är tydligen inte vana längre vid den typen av ljud efter att ha levt utan teve i ett halvt år. Inte för att vi tänker hänga framför teven men jag ser fram emot att äntligen få titta på franska nyheter, franska långfilmer och serier. Dubbade utländska program däremot går bort.

Nyheterna ikväll handlade mycket om president Macrons tal till folket i samband med den protestvåg som härjat i landet de senaste veckorna. Kommer protesterna att avta eller tänker de s.k. gula västarna fortsätta att spärra vägarna och demonstrera? Det är den stora frågan just nu.

Inga kommentarer: