fredag 15 mars 2019

Nya skor

Mitt nya liv är inte särskilt glamouröst. Inte ett dugg faktiskt. Bekvämlighet går före flärd och det var en evighet sedan jag köpte nya kläder. Jag tänker slita ut dem jag har innan jag handlar nytt vilket är både ekonomiskt och klimatvänligt men också tråkigt.
Som tur är behöver jag nya skor – ett par bekväma promenadskor som passar asfalterade gator (jag går ju väldigt mycket sedan vi blev med Dexter) och ett par sköna sandaler av bra kvalité som inte är alltför anskrämliga. Sandalerna jag köpte i våras slet jag ut på en säsong.
Jag hittade det jag sökte i Perpignan. Märket som är franskt heter Mephisto. Skorna är handgjorda i naturmaterial (läder, kork och gummi) och fabb-faktorn är noll (0) men de är ergonomiska och sköna.
Promenadskorna ska jag inviga strax när jag tar ut Dexter på hans kvällsrunda.

Inga kommentarer: