tisdag 21 januari 2020

Dagen efter regnet

Eftersom stormar är opålitliga fenomen flyttade jag dagens möte med försäkringsbolaget i Perpignan till nästa vecka istället. Regnet vräkte ner i natt (ska enligt uppgift ha kommit 156 mm) men dagen har varit lugnare. Dock är mer regn och även åska på väg. Havet påminner om en stor pulserande organism med sina dyningar men inga bilder kan göra det rättvisa, det måste upplevas. Så mellan två regn gav jag mig ut för att känna vinden, höra vågorna och andas in den saltmättade luften. Direkt efteråt åkte vi till grannbyn Banyuls för att fika men där var allting stängt p.g.a. stormen. Jag tog bilder istället. Nu är hela jag som en enda saltstod.

Piren och hamnen i Cerbère.

Inte läge att ta en promenad vid dykarcentret.

Saltet stänker ända upp där jag står.
Strandpromenaden i Banyuls täckt av havsskum. Mycket att städa upp.

Inga kommentarer: