måndag 20 januari 2020

Stormen Gloria

Det regnar och det blåser och i morse till och med snöade det lite i bergen där Dexter går om förmiddagarna. Han blev förbryllad, detta var hans första möte med snö.
För en stund sedan tog jag ut honom på en runda som slutade med att han fastnade med kopplet i en buske där han skulle ta skydd och att jag själv fastnade med paraplyt när jag skulle hjälpa honom därifrån. Paraplyt gick sönder, Dexter tappade sin regnkappa och vi blev båda blöta trots att även jag hade regnkappa på mig. Och gummistövlar. Nu regnar det riktigt hårt och jag vet inte vad jag ska locka med för att få ut honom igen om en stund!
Regnet, vinden och de flera meter höga vågorna beror på stormen Gloria. Stormar brukar passera på ett par dagar men Gloria tänker behålla greppet ända tills på fredag och skolbussarna i morgon är inställda. Jag har ett möte inbokat med försäkringsbolaget i Perpignan men det är tveksamt om jag kommer iväg. Men bra väder att jobba i – 1.300 ord skrivna idag.

Inga kommentarer: