fredag 3 januari 2020

Inget mer vanligt bröd

Det är nu ställt utom rimligt tvivel att mina tarmar inte gillar bröd, precis som de inte gillar kombinationen mjölk, socker och mjöl. Att bullar är no-go zone för mig visste jag redan. Därför undviker jag även vanliga pannkakor medan boveteplättar går bra. Men efter nyårshelgens excesser av diverse bröd och pizza brakade systemet samman i går kväll. Ingen mjölk men väl mjöl och jäst, en blandning som magen inte tålde ... Som tur var hade vi hunnit komma hem från pappa i Montpellier. Lite jobbigt att vara magsjuk när man sitter i bilen.
En tråkig avslutning alltså på annars mycket trevliga dagar i Montpellier med såväl fest och glam som sköna promenader och fina samtal. Idag är det yoghurt som gäller och jag kommer fortsättningsvis att begränsa mitt intag av bröd, och då bara äta sånt som bakats på surdeg, vilket jag tål. Skönt att jag inte är glutenintolerant i alla fall, utan kan fortsätta att äta pasta!
En lugn dag idag alltså. Jag sitter i min fåtölj och slöar, medan Dexter ockuperat fotpallen. Vädret är soligt men disigt och termometern visar på tolv grader.
Promenad i Le vieux Montpellier (Gamla stan) på nyårsafton. 
Förmiddagspromenad med Dexter
En fin nyårsdagsförmiddag
Tjugo minuters promenad från pappas hus i utkanten av Montpellier till rena landet. Men staden växer och det byggs överallt.
Nyårspromenad längs havet med familjen. Vi var inte ensamma ...