tisdag 7 januari 2020

Middagsgäster

Trevlig och lyckad middag igår med våra tysk/amerikanska vänner E och E. Fiskgrytan blev lyckad: Färsk torskrygg, färska räkor, rödlök, vitt vin, saffran, färska tomater, oliver, vitlök och franska kryddor. Serverades med ris. Och så en enkel ruccolasallad med dijonsenapsvinegrätt till. Till efterrätt hade jag gjort chokladmousse: Mörk choklad, äggulor och äggvitor, lite socker och chili. Serverades med skalade mandarinklyftor och valnötter. Och eftersom vi bor i Frankrike hade vi så klart en ostbricka också.

Att lag mat till vardags är tråkigt tycker jag. Däremot gillar jag att stå vid spisen när vi ska ha gäster, särskilt när råvarorna är så bra som dem vi hade igår. Jag undviker att krångla till det och väljer helst rätter som sköter sig själva antingen i en gryta eller i ugnen.

Över till vädret som är klart och milt, ca 15 grader på dagen. Det tycks inte bli någon vinter i år.
Det blommar i R:s trädgård i Banyuls.

1 kommentar:

Åsa Hellberg sa...

Vädret och ljuset verkar underbart.
Här är Gråååååått.