söndag 29 mars 2020

Dag 13

Sitter i karantän gör man för att inte smitta ner andra. Därför används inte ordet i Frankrike (trots att det är franskt från början) – majoriteten av oss som hålls inne är ju friska. Istället säger man Confinement som betyder isolering/inskränkning.

Karantänsreglerna i Spanien är tuffare än de franska. Vi får promenera 1 timme om dagen, det får inte spanjorerna. Men alla följer inte reglerna (det gör inte folk i Frankrike heller kan jag meddela). Borgmästaren i vår spanska grannby Portbou har nu lackat ur ordentligt på Barcelonabor och andra som kommer dit för att tillbringa helgerna på sina semesterställen, och hotar med att ange dem.

Hur det är i vår by vet jag inte. Jag spionerar inte på folk när jag är ute, utan har fullt upp med att hålla reda på Dexter. Och lukta på blommorna. Blommorna är grannarnas men jag lutar mig över stängsel och staket och stoppar näsan i dem ändå.
Jag är osäker på vad det är för klätterros men den doftar ljuvligt!

Inga kommentarer: