torsdag 30 april 2020

Dag 45

Mina ögon kliar. De gör det ibland och jag har alltid utgått från att klådan beror på någon slags pollenallergi. Det trodde inte apotekaren som jag var till utan hans teori, som nog stämmer när jag tänker efter, är att det är allt skärmstirrande som gör ögonen torra och trötta. Så jag köpte mig fuktande ögondroppar som hjälpte genast.

Idag är det Valborgsmässoafton vilket inte firas i Frankrike. Jag saknar det inte ett dugg men minns med värme och glädje alla valborgsfiranden som jag varit med om genom åren. De roligaste var dem i Uppsala när jag pluggade på kulturvetarlinjen. Men i år är firandet inställt i hela Sverige p.g.a. viruset. Själv välkomnar jag sköna maj genom att plantera blomskott som jag samlat på mig under mina karantänpromenader. Ampellilja, brokbladig paradisträd, purpurblad, vildmynta ...
Jag har ingen trädgård längre men jag har en sjuhelsikes massa krukor!

Inga kommentarer: