tisdag 5 maj 2020

Dag 50

Det märks att vi närmar oss tidpunkten för le déconfinement. Dels har telefonförsäljarna börjat jobba igen, dels är det mer trafik på vägarna. Men polisen har inte slappnat av utan bötfäller friskt dem som befinner sig utomhus utan godkänd anledning. Över en miljon böter har utfärdats sedan vi sattes i karantän!

Skulle även jag ingå i statistiken när jag åkte iväg i morse för att försöka hitta en ny gummipackning till poolens förfilter? Vi har rätt att åka och handla förnödenheter och vi har rätt att besöka vissa butiker. Men ingår verkligen en gummipackning i livets nödtorft? Eftersom den typen av butiker tillåts hålla öppet måste det ju betyda att jag får åka dit. Så jag satte mig i bilen, beväpnad med såväl det obligatoriska intyget som ett antal argument. Men jag stoppades aldrig.

Någon packning hittade jag aldrig trots att jag åkte till tre olika ställen så det slutade med att jag köpte en tub superstarkt klister istället och limmade ihop den gamla ringen. Det funkade, förfiltret läcker inte längre.

Inga kommentarer: