onsdag 6 maj 2020

Dag 51

Jag har den egenheten att jag gärna städar istället för att sätta mig ner och jobba. Alltså gjorde jag det i morse – städade. Dammsög hela huset och skurade golven. Vi går mycket barfota inomhus nu när det blivit varmare, och då vill jag att golven ska vara rena.
Men sedan kom jag igång med planeringen av Måneby 3. Brainstormade tillsammans med min förläggare och kände hur kreativiteten lossnade. För även om jag inte kan tänka mig bättre ställe än vårt  hus att sitta i karantän i, påverkas jag ändå av ofriheten. Den gör mig slö. Hämmar fantasin. Sätter igång andra sorters tankar.
Planen nu är att göra klart det sista med ljudboksmanuset och sedan sätta igång med att skriva Måneby 3. Jag kan i ett svagt ögonblick ha lovat förlaget ett råmanus till slutet av september ...

Inga kommentarer: