tisdag 15 september 2020

Ännu en dag ...

Det blev en pysseldag idag. T stod på storterrassen och skruvade ihop en ny matgrupp vi beställt från Ikea, och jag fixade med växterna på köksterrassen. Mer blomfixande blir det när vi kommit hem från Sverige. Jag ser framför mig stora kurkor med hortensior, fler plantor av den fantastiska eldkronan och så någonting som klättrar. En jasmin kanske? Och så behöver jag plantera om en hel del, beskära och fylla på ny jord. Klimatet här är en dröm för en sån som jag eftersom växtsäsongen pågår året runt. Det är tur att vi bara har terrasser och krukor och inte en hel trädgård. Jag skulle bli ruinerad annars!

Den nya matgruppen vi köpt är likadan som den vi har på köksterrassen. På så vis kan vi flytta ihop dem och duka långbord nästa sommar. För så dags måste det väl ändå vara riskfritt att umgås fler än fyra stycken i taget?
Jag knipsade av ett skott i våras och snart kommer belöningen ... Podranea ricasoliana

De sista tomaterna.

Dimmig och pastellfärgad kväll.


Inga kommentarer: