måndag 7 september 2020

Resfeber

Jag har inte varit i Sverige eller träffat barnen sedan slutet av november förra året – viruseländet kom i vägen. Sverige saknar jag inte alls om jag ska vara ärlig, barn och barnbarn däremot. Men snart bär det av norrut! Färjebiljetter inklusive hundhytt är beställda. Vi skippar att bila genom Danmark som jag först tänkte utan tar båten från Travemünde till Trelleborg. Vi kommer även att ta en annan rutt än den vanliga och åka in till Tyskland via Luxemburg. Detta för att hålla oss i Frankrike så länge som möjligt och slippa lite av Autobahn och de ständigt pågående vägarbetena. Franska motorvägar är inte gratis som i Tyskland men de är en fröjd att åka på!
Vi bilar först upp till Linköping och stannar där fem dagar innan vi fortsätter upp till Stockholm. Returresan är inte bestämd ännu men vi räknar med att vara hemma igen i mitten av oktober. Under tiden tar våra grannar hand om huset vilket känns tryggt. Goda grannar är guld värda och vi har turen att ha världens bästa.

Det unga paret på bröllopsresa som bott i gästhuset en vecka har checkat ut och ett nytt par flyttar in idag. Vi har ytterligare tre uthyrningar att ta hand om innan vi stänger för säsongen men jag känner redan nu en liten släng av resfeber. Vi har en hel del att fixa innan vi åker: Köpa nya däck till bilen, trimma Dexter, köpa hundmat, klippa mig, bråka med köksfirman så att vi får fuktskadan från i vintras åtgärdad innan jul, ta upp båten, plocka fram höstgarderoben, köpa presenter, städa, tvätta ...
Dags att skriva ihop en att-göra-lista.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Var bor ni när ni kommer till Stockholm?

Annika Estassy sa...

Vi har hyrt in oss på ett lägenhetshotell (via Airbnb) i Sollentuna så att vi har nära till T:s mamma.