torsdag 28 januari 2021

21 grader i Perpignan

För första gången i livet ska jag göra en koloskopi. Inte för att det är något fel på mig (vad jag vet) utan för att den franska sjukvården tycker att man ska göra det vart femte år om man är i min ålder och har en nära anhörig som drabbats av tarmcancer. Mamma dog ju i tjocktarmscancer. Därför åkte jag till Perpignan för ett förberedande möte med läkaren som ska göra undersökningen, och nästa vecka ska jag ha ett förberedande möte med narkosläkaren. Jag kommer alltså att sövas ner. Det har jag inte blivit sedan jag operade bort blindtarmen 1974. Åhå ja ja.

I Perpignan var det 21 grader varmt och ljuvligt. Men det är för sorgligt att så mycket tvingas hålla stängt. Det har inte kommit några besked om en ny konfinering ännu men jag tror att det är dit vi är på väg. Åhå ja ja.

Kvällens middag blev färsk vitling som jag ugnsstekte under ett skal av lök, vitlök, persilja, ströbröd, citron, vittvin, salt och peppar. Till fisken lagade jag en puré av jordärtskockor och palsternacka. Riktigt smarrigt. Jag fortsätter att laga mat alltså. Åhå ja ja.

3 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Har gjort koloskopi men här görs den utan narkos, enbart lite lugnande. Gick hur bra som helst. Hade nog trott det skulle vara betydligt värre. Det värsta tyckte jag var den vidriga drycken man skulle få i sig inför undersökningen! Hundra gånger värre än själva undersökningen :D
/Elisabeth

Åsa Hellberg sa...

Här ska det nog bli minus 21 natten mot söndag.
Åhå jaja.

Gud vad bra, sövning är 10 plus!

Annika Estassy sa...

Åsa – lite nojig är jag när det gäller att sövas för tänk om jag inte vaknar? :O
Elisabeth – Ximepeg heter drycken här. 2 liter ska jag dricka. Dagarna innan är det mycket lätt kost som gäller. Urk. :)