tisdag 26 januari 2021

Manusrespons och sommartyger

I två veckor har mitt manus (Måneby 3) legat hos förlaget för en första genomläsning. Som blev två eftersom fru förläggare blev så engagerad i berättelsen att hon glömde att anteckna medan hon läste. Hon sa en massa fina saker om den och om mitt språk och sätt att skriva. Vilken lättnad! Jag är alltid lite nervös inför förlagets första genomläsning – tänk om de inte gillar?

Den här gången tog vi ett onlinemöte istället för att kommunicera via mejl, vilket var mycket roligare. Inte som att ses IRL förstås men nästan.
Jag har till mitten av februari på mig att jobba igenom manuset. Jag ska skriva till ett par scener, flytta ett par andra, fördjupa några och eventuellt växla perspektiv på någon. Det blir skoj!

Ett paket kom med posten igår – en duk och nytt solstolstyg från väveriet Les Toiles du Soleil i Montpellier. Franskt hantverk i finaste bomull och med solbeständiga färger. Mönstret heter Chalutier (trålare) vilket passar ju fint hos oss.
Även om vintern är kort här, längtar jag ändå efter att det ska bli vår och sommar. Inte långt kvar nu ...

Inga kommentarer: