lördag 23 januari 2021

Två timmar i bergen och kaningryta

Även om coronaläget i Frankrike inte är lika illa som i våras, ökar antalet nya fall och inlagda igen. Det ryktas om en tredje konfinering/nedstängning men hur sträng blir den i så fall? Beslut om den fortsatta strategin kommer att tas inom två veckor, sägs det.

Naturen struntar i sånt. Svalorna är tillbaka, ärttönerna lyser gula, mimosan blommar på sina ställen och även mandelträden har börjat slå ut nu. I bergen blommar rosmarinen och fjärilslavendeln är full i knopp. Det känns som vår banne mig ...

Dagens lunch blev rester men till middag lagade jag en kaningryta för första gången i mitt liv. Farmor gjorde det ofta och även om min gryta inte smakade som hennes blev den väldigt god ändå. Jag köpte en färdigstyckad kanin och lätt den puttra i en sås gjord på schalottenlök, crème fraiche, dijonsenap, vitt vin, dragon, balsamvinäger, salt och peppar. På slutet hällde jag i färska champignoner också. Och så långkornigt ris till.

Inga kommentarer: