torsdag 14 januari 2021

Utegångsförbud

Utegångsförbud råder sedan flera veckor tillbaka i Frankrike nattetid. Från kl 20 till kl 06 får man inte vara utanför hemmet, såvida man inte har godkänd anledning till det. Att rasta hunden är, turligt nog, en sådan anledning.

På lördag blir det tuffare  – utegångsförbudet utökas i hela landet till att under minst två veckor gälla från kl 18 till kl 06. Med andra ord måste alla butiker stänga tidigare än vanligt och människor som inte hinner hem från jobbet till dess måste fylla i ett sånt där förhatligt intyg. Annars kan det bli böter. Regeringen sa även att det inte går att utesluta en tredje konfinering. Allt beror på smittspridningen.

Jag tröstar mig med en bild som jag tog i går. Jag hoppas att det aldrig mer blir som i våras då vi under två månader var förbjudna att såväl promenera i bergen som vistas vid havet.

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Det är många som har åsikter om den svenska coronastrategin och de strategier som andra länder har valt. Svårt att veta vad som är klokast på alla sätt! Man känner onekligen med dem som sitter instängda i sina lägenheter i städerna. I vilket fall som helst så är du att gratulera så länge du får promenera i dina fantastiskt vackra omgivningar - och glädja oss andra med dina vackra bilder! Det är mycket jag tycker om med Sverige, men jag skulle gärna byta några kalla, mörka månader här mot solen och den klarblå himlen i södra Frankrike!

Annika Estassy sa...

Något facit finns ju inte utan länderna gör väl så gott de kan, tänker jag. Det blir lite av trial & error men det är som det är. Sverige är ett fantastiskt land men jag måste erkänna att jag inte saknar de långa, mörka vintermånaderna. :)