lördag 8 maj 2021

Det fejas och fixas

Hemmapysslandet fortsätter. T har ägnat sig åt båten ty även en liten båt behöver pysslas om för att hålla och orka. Motorn är nyservad av Marc i spanska Portbou och skrovet har blivit primad och målad. Återstår att slipa och lacka relingen inför sjösättningen som blir den 18 maj.

Under tiden fixar jag med blommorna. Det nyinköpta manderinträdet, som fick en chock när det ställdes ut på köksterrassen och tappade nästan alla sina blad, lever och har fått en ny kruka. Jag hoppas att det ska få fart på det. Citronträdet har också tappat en massa blad, likaså kumquatträdet. Men båda lever och citronträdet har en grön citron och två nya på väg. Nästa vinter ska jag se till att skydda dem bättre från vinden och framför allt regnet. Olivträdet däremot frodas och blommar. Och så har jag köpt en blå afrikansk lilja.

Återstår nu att göra fint bakom gästhuset: skura plattorna rena från sand och lerdamm och fylla planteringen med ny jord och ett par växter. Utemöblerna ska oljas in, fönstren putsas och hela gästhuset städas inför säsongstarten. Soffan är tvättad redan, återstår mattan.

Det är inte bara vi som fejar, utan caféer och restauranger håller också på inför den 19 maj då uteserveringarna tillåts öppna. 

Idag är det förresten helgdag i Frankrike då man firar slutet av andra världskriget. Södra Atlantkusten hade det riktigt varmt, trettio grader. Då föredrar jag de tjugoen grader vi hade.

Inga kommentarer: