tisdag 18 maj 2021

Garagegolvmålning, sjösättning och bilbesiktning

Jag ser på sociala medier att det klagas på årets svenska majvädret. Samma görs här i Frankrike. Efter ett varmt april med värmerekord på flera ställen – inte i Cerbère dock som haft normala temperaturer – så tycks maj bli den kallaste och blötaste sedan 50-talet. Särskilt blött är det inte hos oss i söder, och jag tycker inte att cirka tjugo grader och växlande molnighet är lika med dåligt väder. Men våra grannar är inte nöjda.

I eftermiddag ska Christophe förbereda inför målningen av garagegolvet, och tömning av garaget pågår. Till helgen ska golvet vara målat och klart men vi får inte gå på det innan färgen härdat vilket tar tre dygn. Minst. Jag ser så fram emot att snart få ett rent, ljust och praktiskt garage med ett golv som inte släpper ifrån sig betongdamm hela tiden!

Alla lådor, kartonger och annat som vi förvarat i garaget står nu i vår övertäckta gång. Otroligt praktiskt att ha en väderskyddad passage. Båten får stå på grannens uppfart tills hon ska sjösättas senare i dag, medan bilen får hålla till godo med parkeringen mitt emot brandstationen hundra meter bort. Där kommer även båttrailern att hamna tills vidare.

Annat som ska göras är att besiktiga bilen. Bilbesiktning vartannat år är obligatoriskt i Frankrike och kostar ungefär som i Sverige. Hondan går som en klocka trots sina nio år men kan vara rostig under. Besiktningen är i morgon, samma dag som uteserveringarna äntligen öppnar igen!

Inga kommentarer: