torsdag 16 september 2021

Snart höst

Vi har tagit upp båten och ställt den i garaget. Sommaren är alltså slut. Fast ändå inte. För det är varmt i havet och i luften och jag går fortfarande klädd i shorts och linne. Åskovädren avlöser varandra och ställer till det för många. Men inte för oss. Vi hör mulret och vi ser blixtrarna när molnen närmar sig men sedan viker de av och försvinner norröver. Märkligt. Och mäktigt.

Jag har redigerat klart en första vända och skickat tillbaka julnovellen till min förläggare. De följande redigeringsomgångarna får jag troligen arbeta med när vi är i Sverige. Idag tog jag fram höstkläderna som ska packas ner – det är 10-15 grader kallare i Linköping än här. Bilen är servad och grannarna vidtalade. Om en dryg vecka bär det iväg. Den här gången bilar vi genom Tyskland på en söndag. Förhoppningsvis är det inte lika många lastbilar på autobahn då.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Hur lång tid tar det att köra till Linköping?

Annika Estassy sa...

Jag brukar säga 1 dag genom Frankrike, 1 dag genom Tyskland och en 1/2 dag genom Sverige. Om man tar nattfärjan mellan Tyskland och Sverige vill säga. Ska man köra genom Danmark tar det en 1/2 dag till. Men då krävs det att man är två som kör annars blir det för jobbigt (och farligt) med så långa körpass.