fredag 15 juli 2022

Brödbak och strejkvarsel

Planen var att ta tåget till Montpellier i morgon lördag, sova över hos pappa och Lisa för att på söndag förmiddag flyga med Transavia till Arlanda. Men så fick jag SMS och mejl från det franska tågbolaget SNCF där man varnade för en "mouvement social local" vilket innebär strejk och störningar. Bäst vore om jag väntade med att resa till efter helgen, skrev de. Strax därpå läste jag i tidningen att Transavias kabinpersonal strejkar också och att upp till 30% av flighterna från Montpellier och Perpignan är inställda. Är det inte det ena så är det det andra ...
Så det blir till att åka buss till Montpellier istället och sedan hålla tummarna för att min flight inte ställs in!

Förutom att tvätta och städa har jag bakat idag. Den som händelsevis trodde att jag skulle tröttna på att baka surdegsbröd trodde fel – jag bakar varje vecka och tycker fortfarande att det är lika roligt. Dagens inte särskilt estetiska men desto godare skapelse är ett formgräddat och ekologiskt lantbröd bakat på svenskt grahamsmjöl och grovmalet vetemjöl från Le Moulin du Don. Surdegsgrunden är den som jag blandade till för åtta månader sedan. Rena ungdomen med tanke på att många som bakar surdegsbröd har haft sin grund i flera år!

1 kommentar:

Anonym sa...

Åhhhdet ser supergott ut🙏Impad😊