fredag 4 november 2022

Klockan var halv tre på natten när jag kom i säng i går. Helt galet, jag vet, men jag var inte sömnig. Så jag passade på att jobba – och baka surdegsbröd.

Men för tre kvällar sedan var jag så trött att jag somnade vid nio. Det var helt enkelt totalt omöjligt att hålla sig vaken. Sedan vaknade jag efter fyra timmar, var vaken en timme, somnade om och vaknade igen vid femtiden och somnade om en timme senare.

Sådär håller jag på nu för tiden och jag har gett upp att försöka förstå mig på – eller förändra – min sömnrytm. Den är som den är, helt enkelt. En sak är dock tydligt – jag sover mycket sällan längre än fem sammanhängande timmar, oavsett när jag lägger mig. Mamma var likadan minns jag att hon berättade vilket hon tyckte var jobbigt.

Idag har jag jeans på mig och behövde ta på mig jackan när jag gick ut. I skrivande stund blåser det hårda nordliga vindar. Termometern visar på "bara" femton grader varmt utomhus vilket är normalt för årstiden. Värmen och det torra vädret vi hade i oktober var det inte. Ordningen är härmed återställd.

Jag har plockat undan de små parasollerna samt utemöblernas alla dynor och T har burit ner vissa av möblerna och det stora parasollet till garaget. Nu ser vi fram emot en november med klar luft, höstfärger och ... sol! För här slipper vi gråväder dagar i sträck.

Inga kommentarer: