tisdag 7 februari 2023

En vecka efter OP


Det har gått en vecka sedan Dexter opererades. Vi behöver inte längre ta ut honom var tredje timme (dag som natt) och torka kiss från golvet, utan blåsan läker och han kan hålla sig. Han äter med god aptit av sitt nya specialfoder (Hill's U/D) och hans tarmar gillar dem också. Däremot har han blöja inomhus eftersom han blöder från urinröret och lär så göra ett tag till. Han accepterar byxorna jag sytt till honom och behöver därmed bara ha tratten på när vi går ut. Han är klar med kuren av antiinflamatoriskt men fortsätter med antibiotikan tills på fredag, samma dag som vi ska till veterinären för att se om det är läge att ta bort stygnen eller om vi ska vänta tills efter helgen.

Veterinärvård är betydligt billigare i Frankrike än i Sverige och många här försäkrar inte sina husdjur trots att även djurförsäkringar är billiga. Dexter är dock försäkrad. Better be safe than sorry ...

Veckan som varit har i stort sett bara handlat om Dexter och jag har inte haft energi över för någonting annat. Men nu är det dags att ta tag i manuset igen och så fort solen är tillbaka (det ska regna i tre dagar vilket är mycket välkommet) ska jag ut och få lite färg på kinderna. Jag har knappt varit utomhus sedan vi kom hem från Sverige. Först var det lunginflammationen som hindrade mig, sedan hårda iskalla vindar och storm i flera veckor och slutligen Dexters sjukdom. Jag är lika vinterblek som när vi bodde i Sverige och känner mig lika hängig. Men gräset är grönt, mandelträden blommar och häromdagen var det hela 18 grader varmt i lä och skugga!

Inga kommentarer: