fredag 1 december 2023

Gråväder

Det är inte ofta som det är mulet där vi bor så när det är det, och i flera dagar dessutom, känns det ovant. Men regnar – det gör det förstås inte. Suck. Jag läste att Sverige haft en osedvanlig mörk november med otroligt få soldagar. Fast är det inte alltid så att november i Sverige är en skitmånad vädermässigt? Inget jag saknar med andra ord. I dag är det dock december och på söndag första advent. En härligt månad, oavsett väder tycker jag. Fast den utlovade rysskylan hoppas jag är över när jag kommer till Linköping om 13 dagar ... 

Jag har skrivit det förr och gör det igen – svenskar är så mycket bättre på att ladda inför julen än vad fransmännen är! Eftersom jag är manusledig för tillfället tänkte jag passa på att knåda ihop en pepparkaksdeg i morgon samt blanda till glögg. Kanske att jag letar fram adventsstakarna också. Kanske. Men om inte så kommer det åtminstone att dofta jul i vårt hus!

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Jag tror att vi laddar mer pga mörkret. Nu lider inte jag alls av november, jag tycker däremot att januari-mars är rätt förfärliga månader och då återvänder ju ändå ljuset.

Annika Estassy sa...

Vintermörket kräver en jul! Jag håller med om januari-mars, låååånga månader ...