onsdag 6 december 2023

Saffrans- och mandelbullar

Detta är de godaste saffransbullar jag någonsin bakat och kanske även ätit med undantag av mammas saffranskrans. Bakade på torrjäst dessutom eftersom färsk inte finns i vår butik. Fyllda med mandelmassa, smör, kardemumma samt lite rörsocker då fransk mandelmassa inte är lika söt som svensk. Jag sätter små degar för att testa och tänkte baka en ny omgång av både pepparkakor och saffransbullar och även göra en mjuk pepparkaka när jag kommit hem från Linköping. Vi ska ju fira jul i Montpellier, och alla där älskar svenskt kaffebröd. Jag behöver dock öva på att få till snyggare bullar ...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker dina bullar ser både snygga och smarriga ut 😛
Proffsigt med mandelspån på också!
Mitt bibliotek har köpt in "Son odeur après la pluie" så jag ska börja på den ikväll.
Vad tyckte du om den?
/ Carin

Annika Estassy sa...

Tack för att du gillar mina bullar! När det gäller boken så tog det ett tag att komma in i den. Inte pga grundberättelsen som är straight forward utan för att de filosofiska utläggningarna och språket (med långa meningar och många bisatser) kräver koncentration. Boken var helt enkelt mer litterär än vad jag hade förväntat mig. Men när jag väl kommit över den inledande tröskeln var jag fast!

Kerstin sa...

Jag har läst boken på svenska (Färskt vatten till blommorna) och jag gillade den verkligen! Rekommenderas varmt, både till frankofiler och "vanligt folk"!

Annika Estassy sa...

Kerstin – ja, den boken var lättläst även på franska!