torsdag 30 maj 2024

Flyttlasset har gått!

Klockan halvnio i morse kom flyttfirman och tog med sig våra 22 m3 bohag upp till Linköping. Vi slet till sent på kvällen för att hinna bli klara och bortsett från möblerna hamnade allt i flyttlådor och kartonger. Till och med tavlorna då jag hade köpt speciella teleskopkartonger till dem. Flyttkillarna blev både överraskade och glada eftersom det underlättade deras jobb betydligt. Efter att ha flyttat åtta gånger de senaste tjugo åren har jag lärt mig hur flyttfirmor vill ha det.

Så nu har vi flyttat upp till lillhuset och lever på 40 m2 istället för 73 m2. Bra träning med tanke på att bostadsrätten i Linköping är på 53 m2.

Det återstår en hel del arbete – bland annat ska allt skräp vi slängt i en hög i garaget sorteras och köras iväg till återvinningen – men det känns underbart att inte behöva flyttpacka på ett tag. Hur länge "ett tag" är återstår att se ...

En del av flyttlasset. Packlistan var på 120 olika artiklar varav det mesta var lådor och kartonger.

Tomt! Tamburmajoren ska grannen ha och terrassmöbeln är såld.
Kvar blir min fina mahorymyrten, lampan och så utsikten förstås.

Dexter har gjort sig hemmastadd i lillhuset.
Jag undrar om han minns att han bodde här i några veckor när han var valp?

4 kommentarer:

Boel sa...

Lycka till med resten, ni verkar vara rutinerade och ha en riktigt välplanerad flytt! Vi har äntligen fått vårt lilla hus klart I Sverige och det är så njutbart att ha en egen plats! Vi har också välsignats med barnbarn sen utflytten och vill kunna vara nära dem mycket. Blev nyfiken på om ni båda känt samma inför återflytten?

Annika Estassy sa...

Hej Boel,
Grattis till huset! Egen härd är verkligen guld värd. Maken är nog extra nöjd men det är för att han har glömt/förträngt vad hans leder tycker om det svenska klimatet ...

Boel sa...

Hoppas det ena uppväger det andra,även för honom!

Annika Estassy sa...

Fortsättning följer ...