måndag 17 juni 2024

Flyttstädar

Då var storhuset flyttstädat. I stort sett. Ska bara torka rent vindsluckan och efterputsa några fönster. Det har tagit oss femton timmar att få huset skinande rent. 75 kvm. Så länge skulle en städfirma – eller T för den delen – aldrig hålla på men så är jag petnoga också. Jag vet exakt var smutsen gömmer sig och min röntgenblick hittar varenda liten fläck eller inkilad smula. Till vardags har jag en något mer avslappnad attityd till städning vilket är tur. Jag skulle aldrig kunna ha husdjur annars. Eller barnbarn.

Det ska blåsa in ökensand om ett par dagar. Igen. Jag hatar det innerligt för sanden, som egentligen är lerdamm, lägger sig som en beläggning över allting utomhus inklusive rulljalusierna, Dexters päls och mitt hår. Luften blir smutsgul och astmatiker får det jobbigt. Att det blåser in ökensand ibland är normalt. Men inte flera gånger i månaden som varit fallet i år. 

Om exakt två veckor lämnar vi ifrån oss nycklarna till huset och påbörjar färden upp till Linköping. Dags att planera rutten och boka hotell.