torsdag 11 juli 2024

Heldag på Astrid Lindgrens värld

Att besöka Astrid Lindgrens värld tillsammans med tre barn (1, 4 och 5 år. 1,5-åringen fick stanna hemma.) kräver uthållighet och koncentration även om man är flera vuxna som delar på ansvaret. Vi råkade tittade åt ett annat håll i två sekunder vilket räckte för att Isabelle skulle försvinna bland mängden av andra barn och vuxna som också var där. Sådana gånger ska man försöka tänka som en femåring. Det gjorde jag och hittade henne strax i en av Bråkmakargatans små stugor.

Det blev en mycket lyckad dag med perfekt väder och jag upptäckte att både Isabelle och Hedda älskar att titta på teater. Alltså måste vi göra det fler gånger. På bilden sitter Isabelle och jag och kollar på Ronja Rövardotter. Skummet i mitt hår ska föreställa snö.

Vi skjutsade hem Isabelle till Jägarvallen och åt middag där medan regnet vräkte ner och åskan dundrade. 

Idag har jag för första gången på evigheter inget särskilt som måste göras – bortsett från att säga upp elabonnemanget för hyresrätten och teckna en hemförsäkring för bostadsrätten. Skönt för nästa vecka blir desto mer intensiv.

T och jag har precis suttit på balkongen och ätit sillunch till ackompanjemang av koltrastarnas skönsång, och nu måste jag vila middag. Jag hostar fortfarande efter förra veckans förkylning, har ont i min vänstra höft (sakroiliiten som spökar) och sover dåligt. Men annars leker livet!

Inga kommentarer: