tisdag 9 juli 2024

Skattekontoret, Mio och banken

I går var vi till Skattekontoret för att registrera oss som inflyttade. De sa att det kan ta 1-2 månader innan vi blir folkbokförda i Sverige igen. Under tiden kan vi varken registrera om bilen, bli inskrivna hos Försäkringskassan eller anmäla till Jordbruksverket att Dexter invandrat. Men jag kör den franska stilen – rycker på axlarna och tänker att det ordnar sig. Jag kan ändå inte göra någonting för att snabba på processen.

Vi promenerade ner till stan i morse via Trägårdsföreningens fina stigar, inte för att shoppa utan för att se oss omkring och njuta av dagens fantastiska väder. Därefter åkte vi till Mio och beställde två bokhyllor. Fler får nog inte plats i bostadsrätten och mina egna böcker får flytta ner till källaren. Jag har även varit till banken för att betala in slutlikviden till lägenheten och har därmed avverkat ytterligare en punkt på min att-göra-lista.

I morgon ska vi tillbringa dagen på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby tillsammans med H som fyller fyra år och hennes lillasyster, dera föräldrar och morföräldrar. Lilla I, fem år och H:s kusin, blir också med men inte hennes föräldrar. Det blir alltså jag som ska ta hand om henne. Jag gissar att jag kommer att sova hela vägen hem  ...

Inga kommentarer: