fredag 5 juli 2024

Tillbaka i Sverige!

Det har varit intensiva dagar och jag har varken haft ork eller tid för några uppdateringar. Som lök på laxen blev jag sjuk. Vaknade med intensiv halsont natten mot söndag och det är först nu som jag börjar känna mig bättre. Att vi gav järnet hela söndagen och jobbade oavbrutet från klockan 9 till 20 för att hinna bli klara med det sista av flytten inklusive städning och packning, gjorde inte saken bättre förstås. Men klara blev vi och slocknade direkt vi lade oss i vår hotellsäng den kvällen. Överlämningsmötet hos notarien dagen därpå gick geschwint. Direkt efteråt styrde vi kosan till pappa i Montpellier. På tisdagsmorgon bar det så iväg upp till Linköping via Nancy, Bremen och Dragør. Vanligtvis brukar T och jag turas om att köra men jag var alltför dålig för att sätta mig bakom ratten. Sov mig genom resan istället. Sömn måste ha varit det jag behövde för idag, framme i Linköping, känner jag mig betydligt piggare. 

Från norra Frankrike, genom Tyskland, Danmark och ända upp till Linköping har det regnat och varit kallt. Men tack vare regnet prunkar naturen så jag klagar inte. Det gör man inte när man sett på nära håll vad långvarig torka innebär. 

I morgon ska jag gå till frissan. Och så ska vi köpa en bäddmadrass till vår säng samt jacka och skor till T vars garderob inte alls är anpassad till det svenska sommarvädret.

Avskedsmiddag i lördagskväll i byn Cospron, tillsammans med V & G.

Restaurangen La table des copains ligger vackert, ett stenkast från Banyuls.
Det blev en fin kväll med god mat och mycket skratt.

Utsikten från hotellrummet i Banyuls där vi sov två nätter för att pusta ut 
och komma ifrån röran hemma.

Nästan på väg! Ska bara dra på Dexter hans bilsele och se till att
han är ordentligt fastspänd. Så här har han tillbringat de fyra senaste dagarna,
utan att beklaga sig det minsta.

Övernattning i gulliga Dragør i Danmark. 

Vi stannade till på Toftaholms herrgård idag för att äta lunch: 
en stor Toast Skagen till huvudrätt och svenska jordgubbar till efterrätt.
Efterlängtat och ljuvligt gott!

Så är då vårt äventyr på Vikingakullen över.
Men jag hoppas verkligen att vi kommer tillbaka och hälsar på snart.

Inga kommentarer: