Om mig

Jag föddes i Nice och bodde som barn i Senegal och Frankrike tills familjen flyttade till Ljusdal i Hälsingland när jag var tretton år. Efter fyrtiotre år i Sverige är jag tillbaka i Frankrike och bor med man och hund i Cerbère, en liten by med Spanien, Pyrenéerna och Medelhavet som närmaste grannar.
I många år arbetade jag inom filmbranschen och som chef för Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm men är sedan april 2018 författare på heltid.

2013 debuterade jag med Solviken (Månpocket), en varm relationsroman om längtan efter kärlek och bekräftelse och om att våga för att vinna.
Min andra bok, Croissants till frukost (Bokfabriken), är en tragikomisk roman om biologiska klockor som tickar och livsdrömmar på kollisionskurs.
Min tredje roman,  Alla dessa hemligheter, ett familjedrama, släpptes av Norstedts maj 2016. Min senaste roman, Gröna fingrar sökes, en berättelse om utsatthet men också om vänskap och en trädgårds läkande kraft, kom ut hos Norstedts mars 2018. Pocketen släpptes i april 2019.
Min femte bok, En sång för Hedda, kom ut hos Norstedts oktober 2019 och min ljudboksserie Vingården mellan berg och hav hos Tiden i oktober 2020.

Jag har även skrivit noveller och följetonger för veckotidningar. Jag läser mycket och blandat, men har en förkärlek för välskriven och intelligent drama och feelgood.
Jag har gjort en podd – Läsglädje – tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan.

Pressbilder hittar du i förlagets pressrum. Recensionsexemplar beställs hos förlaget. Litterär agent: Carina Deschamps
Läs mer på Wikipedia.
Följ mig på Facebook och Instagram!
Mejl: annika.estassy(a)gmail.com


7 kommentarer:

Jan Sjöberg sa...

Hej Annika.
Jag älskar att läsa olika författare. Nu har jag funnit en ny att läsa, i dig. Jag älskar Frankrike, men har bara varit i Paris med omnejd (7 ggr). Landsbygden med slott och vingårdar lockar mig mycket. Gärna med husbil, men vi är två och "den andra halvan" är inte så pigg på Frankrike. Kanske i nästa liv? Hahaha.
Ha det gott önskar /JS

Annika Estassy sa...

Hej Jan,
Roligt att du hittat en ny författare att läsa! :) När det gäller Frankrike så är det ett stort och mycket varierat land. Här finns ALLT - stad och landsbygd, hav, slätt och berg, värme och svalka, olika slags väder, olika slags mat. Jag är övertygad om att även din andra hälft skulle kunna hitta någonting som den tyckte om. Och att åka i husbil är ju perfekt om man ska ut på upptäcksfärd. Varför vänta till nästa liv? :)
Allt gott,
Annika

Åsa sa...

Hej Annika!

Älskar dina böcker Gröna fingrar sökes och En sång för Hedda. Hoppas så på en fortsättning. Jag har så tydliga bilder i huvudet av miljön i de böckerna.

Tack för härlig läs och lyssnarupplevelse. Bra val med Marie Rikardsson.

Vänligen
Åsa, född och uppvuxen i Ljusdal men sedan 35 år jämtlänning.

Annika Estassy sa...

Hej Åsa,
Stort tack för att du läst mina böcker. Vad glad jag blir att du gillar dem! Det kommer en fristående fortsättning, men det dröjer till nästa höst tror jag. Det ska bli riktigt roligt att skriva den, Måneby har en särskild plats i mitt hjärta. Men Jämtland är också vackert! :)
Kram!

Åsa sa...

Å vad glad jag blir att det kommer en till bok om Måneby. Nu har jag ngt att längta till.//Åsa

Åsa sa...

Så har den då kommit, nästa bok om Måneby. Vet du, jag ryser av välbehag över all igenkänning, men också av den härliga välskrivna historien. Jag hoppas att du fortsätter att skriva om vårt Måneby. Känner både kärlek och nostalgi när jag läser och lyssnar på de böckerna. Ha det gott!/Åsa

Annika Estassy sa...

Vad glad jag blir, Åsa! Vem vet, det kanske blir en fjärde bok om Måneby så småningom ... :)