Om mig

Jag föddes i Nice och bodde som barn i Senegal och Frankrike tills familjen flyttade till Ljusdal i Hälsingland när jag var tretton år. Efter fyrtiotre år i Sverige är jag tillbaka i Frankrike och bor med man och hund i Cerbère, en liten by med Spanien, Pyrenéerna och Medelhavet som närmaste grannar.
I många år arbetade jag inom filmbranschen och som chef för Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm men är sedan april 2018 författare på heltid.

2013 debuterade jag med Solviken (Månpocket), en varm relationsroman om längtan efter kärlek och bekräftelse och om att våga för att vinna.
Min andra bok, Croissants till frukost (Bokfabriken), är en tragikomisk roman om biologiska klockor som tickar och livsdrömmar på kollisionskurs.
Min tredje roman,  Alla dessa hemligheter, ett familjedrama, släpptes av Norstedts maj 2016. Min senaste roman, Gröna fingrar sökes, en berättelse om utsatthet men också om vänskap och en trädgårds läkande kraft, kom ut hos Norstedts mars 2018. Pocketen släpptes i april 2019.
Men femte bok, En sång för Hedda, kommer ut hos Norstedts oktober 2019.

Jag har även skrivit noveller och följetonger för veckotidningar. Jag läser mycket och blandat men har en förkärlek för välskriven och intelligent feelgood.
Jag har gjort en podd – Läsglädje – tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan.

Pressbilder hittar du i förlagets pressrum. Recensionsexemplar beställs hos förlaget. Litterär agent: Carina Deschamps
Läs mer på Wikipedia.
Följ mig på Facebook och Instagram!
Mejl: annika.estassy(a)gmail.com


2 kommentarer:

Jan Sjöberg sa...

Hej Annika.
Jag älskar att läsa olika författare. Nu har jag funnit en ny att läsa, i dig. Jag älskar Frankrike, men har bara varit i Paris med omnejd (7 ggr). Landsbygden med slott och vingårdar lockar mig mycket. Gärna med husbil, men vi är två och "den andra halvan" är inte så pigg på Frankrike. Kanske i nästa liv? Hahaha.
Ha det gott önskar /JS

Annika Estassy sa...

Hej Jan,
Roligt att du hittat en ny författare att läsa! :) När det gäller Frankrike så är det ett stort och mycket varierat land. Här finns ALLT - stad och landsbygd, hav, slätt och berg, värme och svalka, olika slags väder, olika slags mat. Jag är övertygad om att även din andra hälft skulle kunna hitta någonting som den tyckte om. Och att åka i husbil är ju perfekt om man ska ut på upptäcksfärd. Varför vänta till nästa liv? :)
Allt gott,
Annika