fredag 22 maj 2009

Distansarbete

T:s tillfälliga kontor med vacker utsikt över sundet. Sämre arbetsplats kan man ha.

Det regnar och jag är glad! Ett fint, strilande regn som, utan att slå sönder, vattnar planteringar, gräs och liljekonvaljer. Regntunnorna är snart fulla igen och jag ställer alla hinkar och byttor jag hittar under stuprören. Man skulle faktiskt kunna tro att vi lever i öknen så frenetiskt som jag tar tillvara på varenda vattendroppe. Andra viktiga ärenden idag har varit ogräsrensning, ett möte med båtklubben, jaga rätt på en försvunnen nyckel till områdets pumphus, prata vattenflöden, brunnar och renspolning med en brunnskille och vara lite social med grannarna. Under tiden har T suttit på jobbet hela dagen. Arbetsplatsen hade han dock flyttat till gäststugan. Tänk vad fantastiskt det är nuförtiden – en mobiltelefon, en dator och ett mobilt bredband så vips kan man en klämfredag sitta på en ö i Roslagen och distansjobba lika bra som på kontoret. Inga resvägar och en mycket vackrare utsikt än annars. Och så fick vi äta lunch ihop innan T försvann iväg till jobbet igen. Miljövänligt såväl som människovänligt!

5 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Det låter riktigt härligt. Jag längtar ut till friden i min skrivstuga med havsutsikt, men snart så1

Evas blogg sa...

Arbetsplats med sjöutsikt måste vara det optimala. Fast min är inte så tokig den heller :)

Maria Björkman sa...

...och man blir ju så mycket mer effektiv i en sån miljö. Jag tror jag gör nästan dubbelt så mycket nytta vid min hemarbetsplats än på det traditionella kontoret!

Annika Estassy sa...

Ja, att kunna sitta så ibland är underbart. Men inte för jämnan, då blir det vardag och man uppskattar inte det vackra längre. Jag tror att vi alla fyra är väldigt lyckligt gynnade som har våra härliga fritidsställen att rymma till...

Annika Estassy sa...

Fast Maria bor ju underbart jämt och verkar inte ha blivit hemmablind!