söndag 26 juli 2009

Svensktoppen

Svensktoppen tillhör inte mina favoritprogram direkt men idag satt vi tillsammans med vännerna och inte bara lyssnade uppmärksamt utan var även med om att rösta fram tre favoriter. L har nämligen fått den stora äran att sitta med i Svensktoppsjuryn under fyra veckor. Hon har ingen aning om varför just hon blivit utvald, det damp bara ner ett brev med information om hennes nya uppdrag. Innan dess brukade vare sig L eller hennes familj lyssna på Svensktoppen men nu ville t.o.m. sexåringen vara med och tycka till. L sköter sitt uppdrag mycket seriöst. Imponerande!
Det blev en trevlig stund framför radion och vi konstaterade förundrat att en låt kan tydligen ligga kvar på listan hur länge som helst (Helen Sjöholm är inne på sjätte året med "Du är min man") samt att vissa dansband borde styla om sina namn. Jag säger bara – Bengt Hennings...
Inte så förvånande antar jag, var vi rätt överens om vilka artister och låtar vi tyckte bäst om.; CajsaStina Åkerströms "Dagen är vaken" samt "Om du lämnade mig nu" med Miss Li & Lars Winnerbäck, den senare artisten en av mina absoluta favoriter. Någon tredje kandidat kunde inte jag uppbringa ur den jämngråa massan men vad jag förstod låg Amanda Jenssen rätt så bra till hos de övriga. Så nu måste jag givetvis lyssna på programmet även nästa söndag för att se om L kunnat påverka listan med sin juryröst. Vem åker ut, vem kommer in, spänningen är olidlig...

4 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Viken underbart knäpp sysselsättning! Kul att göra saker tillsammans. Jag minns hur jag i Tio i Topps barndom fick ledigt från skolan för att delta i en mentometertest om bästa låt. Det var Hit the road Jack som vann.

Annika Estassy sa...

Vi har alla våra lik i garderoben Eva! :D
Men att göra lite galna saker ihop är som du säger riktigt kul.

Maria Björkman sa...

När jag var barn och växte upp hos mormor och morfar, var Svensktoppen obligatoriskt på helgmornarna. Svensktoppen på lördagarna och Kanske på Svensktoppen på söndagarna. Då hängde jag med. Nu har jag nog inte lyssnat på 30 år, tror jag!

Annika Estassy sa...

Maria, tänk om du blir utvald till att sitta i juryn - tackar du ja då?