torsdag 22 oktober 2009

Vem vill ha Tröga tangenter?

Det kommer plötsligt upp en ruta på min dataskärm:

"Om du trycker ner Skift-tangenten 5 gånger aktiverar du funktionen Tröga tangenter. Denna funktion låter dig använda Skift, Ctrl-, Alt-, eller Windows-tangenter genom att trycka ned dem en i taget.
Klicka på OK om du vill att Tröga tangentger ska vara aktiverat. Klicka på Avbryt om du inte vill att Tröga tangenter ska vara aktivierat. Klicka på Inställningar om du vill inaktivera tangentkombinationen för Tröga tangenter"

Alltså, jag brukar ha rätt så bra koll på mjukvaran i min dator men detta är rena hebreiskan för mig. Jag har tydligen tryckt Shift 5 gånger - dags att klippa naglarna gissar jag.
Dock är trögt inget vidare kul ord så jag väljer nog att inte aktivera funktionen...

6 kommentarer:

Jenny L sa...

Hahaha! :)
"Ja, jag vill gärna ha tröga tangenter!"
Finns säkert någon praktisk mening med det där att kunna aktivera tröga tangenter. Jag kan bara inte räkna ut vad det kan vara. Och nu kliar det lite i fingrarna att testa det på min egen laptop...

Pia sa...

Tröga tangenter kan man få om man häller coca-cola eller tappar en medicinmugg med trögflytande medicin över tangentbordet också! Vet det av erfarenhet från jobbet. :)

Annika Estassy sa...

Ja Jenny, testa - jag vågar inte för tänk omn jag sedan inte får bort det tröga igen!
Pia - underbart! Jag gissar att det tangentbordet inte gick att rädda...

Pia sa...

Jojomensan - sprit löser det mesta! ;)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag suckar över mitt tangentbord på den bärbara, man får slå så HÅRT, det är trögt, när jag ska dubbelskriva en konsonant måste jag slå till extrahårt ... usch, emot tröghet i de flesta former!

Annika Estassy sa...

Eva, det är nog snart dags för en liten blå ska du se... ;)