fredag 25 december 2009

Oförståndiga gåvor, det vill jag ha.

Jag fick ingen bok i jul (kanske för att jag redan har en hel hög som väntar på min uppmärksamhet?) men T fick två. Jag kommer givetvis att tjuvläsa dem. Snart. Så fort jag hinner. Nästa år någon gång. Senast.
Men vad fick jag i julklapp då? Jo, lyxiga produkter förstås. Absolut ingenting nyttigt, nyttosaker är det sista jag önskar mig. Att öppna ett paket och hitta en förståndig present är så... deprimerande. Så nu vet ni det – ge mig aldrig en förståndig gåva, ge mig någonting som jag är alldeles för förståndig för att unna mig själv. Jag vill ha smycken och mjukgörande mirakelkurer, krämer, tvålar, väldoft, champagne och annat som aldrig kommer att tillhöra livets nödvändigheter. Dyrt ska det inte vara, bara oförståndigt.
Vilken tur att min familj känner mig, vilken tur att det aldrig kommer att ligga en dammsugare, elvisp eller långkalsong i mina paket. Min familj vet att jag skulle sloka då, min familj vet att jag behöver vattnas med oförståndiga presenter för att blomstra.

5 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

"Bara ni inte ger mig en kastrull!" sa min mamma alltid när vi frågade vad hon önskade sig. Hon vill bli bortskämd med lyx. Men för mig kan lyx även vara vackra vardagsprylar jag kanske inte köper till mig själv annars. En blandning av lyx och mera handfasta saker kanske... men mirakelkrämerna och cashmerekoftan var härliga gåvor att möta 2010 med!

Pia sa...

Fram för mera vardagslyx! Egenhändigt inhandlad eller allra bäst om den fås som gåva.

Annika Estassy sa...

Det är precis det jag menar Eva, dina presenter är precis i min smak!
Och Pia, visst borde vi kunna köpa lite lyx åt oss själva ibland men då brukar Luther (eller vem det nu är) skaka på huvudet åt mig...

Maria Björkman sa...

Luther eller Ågren - spelar ingen roll. Ska jag få dom där onyttiga lyxiga sakerna, måste jag köpa dom själv. Jag har ingen i min närhet med den fantasin, hur mycket välvilja och kärlek det än finns!

Men har jag inte större problem än så må det vara hänt!

Annika - jag tycker du ska unna dig dom när naglarna vi snackat om efter nyår!

Annika Estassy sa...

Lyx i all ära men kärlek och välvilja är viktigare ändå Maria och en lyx i sig! Förresten drar du snart till ett riktigt lyxresmål...
Beträffande naglarna är mina så långa nu och jag börjar känna mig handikappad! Jag tar nog grensaxen snart och kapar ner dem!