torsdag 18 februari 2010

Urk för matos!

Jag har en känslig nos och det är besvärligt. När medarbetarna värmer upp sina luncher på jobbet och lukterna sprider sig i korridoren, stänger jag genast min dörr. Står inte ut annars. Till restauranger med dålig ventilation går jag bara en gång. Jag är fånig men jag kan helt enkelt inte hjälpa det – jag avskyr matos.
T har precis kommit hem efter ett restaurangbesök och han varnar mig så snart han stängt ytterdörren: " Jag tror jag stinker". Japp, det gör han. Så nu står han i duschen och alla hans kläder är ute på vädring.
I morgonkväll får vi gäster och jag ska återigen ägna eftermiddagen åt att laga mat. Konstigt nog stör jag mig inte alls på den typen av matos.

4 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Varför är det så att matos i kläderna och i det gemensamma köket på jobbet stinker. Men matlagning hemma i köket doftar? Det är outgrundligt.

Rose-Mari sa...

Matos från mat man inte själv valt kan bli jobbig, men att tillaga något som man känner för för ju med sig förväntade dofter. Känner verkligen igen fenomenet och smaken är ju olika.

Anonym sa...

särskilt dom som inte vet bättre än att ta med resterna från indiern eller den hemgjorda curryn och annat som luktar äckligt......

johan

Annika Estassy sa...

Matos på tunnelbanan är också en höjdare Johan! :)