tisdag 23 mars 2010

Jag, en besvärlig kund

Idag hade vi besök av mäklarfirman nr 3. I morgon kommer ytterligare tre stycken för att lämna sina offerter. Sedan ska vi sätta oss, T och jag, och utvärdera dem alla för att bestämma vilken av firmorna som ska få den ofattbara äran att sälja vår lägenhet. Och mäklarna de är fortfarande unga, mycket unga. De kan säkert sin sak men det känns ändå märkligt att så unga människor ska hjälpa oss med en så pass stor affär.

Bostäder är känslor och det är därför inte bara de olika arvoden som avgör vilken mäklare vi ska anlita. Vi måste även känna att den som ska sälja vår lägenhet verkligen tycker om den. Hur ska den annars kunna förmedla rätt känsla till presumtiva köpare? Så jag iaktar dem där de går runt och antecknar, jag hör varje liten kommentar, ser varje ögonkast. Jag ställer frågor som får dem att flacka med blicken, jag ifrågasätter, jag har åsikter och synpunkter, jag prutar.
Jag är troligen hur besvärlig som helst.

Den unga mäklaren som var här för en stund sedan blev kär i våra tapeter. Hon ligger på plus...

6 kommentarer:

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tuffing! Det är bra att våga förhandla. Jag tror färgen på havet på din bild vore perfekt i mitt kök förresten. Måla kan jag, tapetsera nja... tror inte det.

Jenny L sa...

Du är klok som en bok Annika, som tänker och agerar som du gör. För det är som du skriver, att om mäklaren inte gillar lägenheten hur ska de då kunna sälja in den?

Rose-Mari sa...

I detta läget är det väl knappast någon nackdel att vara "besvärlig" och vägra lämna över ansvaret till någon man inte litar på. Tycker du gör helt rätt.

Annika Estassy sa...

Känns dock rätt så nervöst under den tuffa ytan! :)

Eva, ett turkost kök låter helt underbart, det är du helt enkelt! Att måla en vägg har jag aldrig vågat mig på, tycker det låter svårare än att tapetsera.

Granne med potatisodlaren sa...

Tulpantapeten kommer att sälja köket. Det tror jag i alla fall. Viktigt med förtroende, som du säger. Stor affär kräver mycket av alla parter. Hoppas att ni hittar rätt person.

Evas blogg sa...

Jag tycker inte du är besvärlig, snarare klok.