måndag 20 september 2010

Dagen efter

Jag stod utanför vår vallokal igår och delade ut valsedlar. Jag tog sista passet och det var kallt att stå där. Ont i ryggen fick jag också, skoliosen gjorde sig påmind. Men jag gillade det ändå! Jag tyckte om den gemenskap som fanns bland utdelarna, oavsett parti- och blockfärg. Och nej - SD fanns inte representerade. Men de övriga riksdagspartierna var där och vi var rörande överens om en sak; Om SD kom in i Riksdagen (Gud förbjude sade vi då och nu vet vi ju hur det blev) blir det viktigaste för övriga partier att hitta allt de kan enas kring istället för att försöka sänka varandra.
Drömma går ju...

7 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Vad bra att du stod där och delade ut valsedlar. Vid vår vallokal var det bara två röda partier som fanns på plats. Förra valet fanns alla här förutom SD då. Jag undrar om det beror på att folk inte tycker att de har tid en gång vart fjärde år. Eller också är det inte viktigt längre. Ja, vi kunde drömma om ett land utan brunt men jag tror att vi kommer att få vänja oss ju mer tudelat Sverige blir.

Annika Estassy sa...

Ett tudelat Sverige gagnar ingen, utom SD. Jag hoppas att övriga partier ska vara tillräckligt kloka för att inse det. När ungarna i skolvalet ger 12,8% till SD finns det stor anledning att oroa sig för framtiden.
Hur blev valutgången uppe hos er?

Granne med potatisodlaren sa...

(M) 16,4%, + 3%
(C) 4,9%, -1,9%
(Fp) 4,2%, +-0
(Kd) 3,3%, -0,9%
(S) 51,9%, +0,5%
(V) 9,2%, -1,2%
(Mp) 5,1%, +1,2%
(Sd) 3,9%, +2,4%

Så såg det ut i riksdagsvalet.

Sofie B-C sa...

Så sant!

Johan sa...

Jag fick en fråga av flera som kom som löd:
Varför gör ni det här fortfarande? alltså delar ut valsedlar utanför vallokalen, så jag skickar nu frågan vidare, varför gör vi det?

johan

Maria Björkman sa...

Den frågan är det många som ställer sig. Det fyller absolut ingen funktion när det gäller valsedlarna, men däremot är det ju rätt festligt och välkomnande. Dessutom behöver man ibland hålla lite koll på att det ser snyggt ut bland valsedlarna inne i lokalen etc. Dock kan jag tycka det är ett vanvettigt slöseri med papper (=resurser!) när de röstande känner sig tvungna att plocka röstsedlar från alla för att inte göra någon ledsen, och sen bara slänger dom. Huvaligen.

Annika Estassy sa...

Ja, miljövänligt är det inte, lika lite som valaffischerna! Men det är väl ett sätt att marknadsföra partierna en sista gång. Påverka kan man inte göra eftersom det faktiskt är förbjudet, man får inte ens gå in i vallokalen med banderollen på.
Jag gissar att denna tradition försvinner snart.