måndag 1 november 2010

Många vill skriva men hur många vill läsa?

Det går bra för författarkurserna och jag förstår varför när jag läser i dagens SvD att var tredje person av 1.130 tillfrågade när författardrömmar. Deckare, resedagböcker och hobbyböcker är det som lockar männen medan kvinnor vill skriva deckare, kokböcker och romaner.
Ungdomarna (18-24 år) drömmer om att ge ut sin biografi... Det sista känns onekligen märkligt men är kanske inte så konstigt i dessa tider när vi matas med den ena dokusåpan efter den andra och när gymnasieelever föredrar att läsa "sanna" berättelser istället för fiction.
Jag spår en lysande framtid för alla Tryck-din-egen-bok företag.

4 kommentarer:

Victor Estby sa...

Klok analys.

Mia sa...

Superintressant. Läser A better pencil av Dennis Baron som tar upp synen på det skrivna ordet idag. Han menar på att eftersom vi nu har skrivna ord överallt från vägskyltar till på coca cola-burkarna har vi blivit "besatta" av att skriva ner våra liv. Det är liksom så vår existens syns idag.

Hmm, intressant iaf!

Annika Estassy sa...

Det är alltså inte längre "syns du inte så finns du inte" som gäller utan "läses du inte så finns du inte". Ja, det är riktigt intressant faktiskt!

Anonym sa...

Intressant och jag tror det är så som du säger och även här i kommentarerna.
Författaryrket är så jäkla mytomspunnet, ingen verkar fundera över sådant som just att bli läst, inkomst osv. Väldigt få även av de som publiceras av vettiga förlag kan leva på sitt författarskap, som dessutom idag innehåller mycket mer, framträdanden av alla slag osv.
Men det verkar liksom inte gälla...