fredag 24 januari 2014

"Vänner" med rutten människosyn - göre er icke besvär.

Ibland måste man följa sin känsla, vilket jag gjorde idag.
Jag har länge ingått i en Facebook-grupp med såväl författare som författareaspiranter bland medlemmarna. En debattglad och generös grupp på många sätt, men också en grupp som vuxit sig stor och vars åsikter jag inte längre känner mig bekväm med. När jag i morse upptäckte att min värdegrund skilde sig alltför mycket från flera av medlemmarnas, bestämde jag mig för att lämna ett sammanhang som jag inte längre vill förknippas med. För vad är vitsen med att ingå i en grupp för skrivande människor när många av medlemmarna inte ens förstår den laddning som finns i vissa ord?
I samma veva städade jag bland mina FB-vänner, och ut åkte de som inte tror på alla människors lika värde och rättigheter, som tycker att deras rätt att använda ordet neger närhelst de har lust, ska vara oinskränkt, att den som tar illa upp har sig själv att skylla.
Folk med en rutten människosyn kan jag inte göra mycket åt. Men jag kan välja att inte umgås med dem, varse sig i verkligheten eller på nätet.
Vilket jag nu gjort.
Och vet ni vad?
Att ha gjort det valet känns riktigt, riktigt skönt.

8 kommentarer:

tankar från mitt fönster sa...

Jag förstår att det var en härlig känsla att följa sin röst. För egen del tänker jag numera:- Varför slösa tid med människor som jag inte sympatiserar med? I alla fall har jag lyckats plita ner mina lästa böcker 2013. På grund av starren var det inte så många. Har bara kunnat läsa halva året p g a starren. Jag ser fram emot en helg med barn och barnbarn.
Trevlig helg!

Hanna Lans sa...

Hoppas att jag inte är en bortgallrad ... Fast någon rutten människosyn kan jag nog inte anses ha förstås. Den där FB-gruppen, tänk att jag missar alla dessa galna kommentarer, men hör om dem här och där. Vad är det för människor som går igång på minsta lilla, undrar jag, och varför inte släppa om det rört sig om ett missförstånd? (Som det oftast inte visar sig vara ...)

Nåväl, hoppas du får en fin helg!

Annika Estassy sa...

En trevlig helg till dig med, Ulla!
Hanna - du är verkligen inte någon med rutten människosyn!

Manilla sa...

Bra gjort!!

Åsa Hellberg sa...

Jag förstår precis. Heja, säger jag som gjort samma sak.

Kati sa...

Förstår precis. Har själv gjort samma sak! Bra gjort!

Edgrenskan sa...

Bra där! Ibland behöver man städa omkring sig, plocka bort onödiga energitjuvar som bara tar och tar och ger ingenting tillbaka.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Förstår precis. Så gör jag också.