måndag 27 juni 2016

David Lagercrantz - morgonens resesällskap

Att långpendla har sina fördelar (nackdelar också förstås men fördelarna överväger) och en av dem är att jag hinner lyssna på sommarpratarna. Jag laddar ner dem i mobilen och tillbringar sedan 63 ostörda minuter i deras sällskap (jag hoppar över låtarna). I morse hade jag David Lagercrantz som resesällskap. Vilket utmärkt sommarprogram han bjöd på! Vilken text, vilket innehåll ... Stundtals blev jag så berörd att jag fick tårar i ögonen.
Jag ser fram emot en lång rad med - på papperet - intressanta värdar. Men sommarpratare som varken berör, roar eller intresserar mig kommer jag att avbryta. Hellre lägger jag min tid på en bra bok än tillbringar den tillsammans med en tråkig sommarpratare.
En vecka kvar att jobba innan fem veckors semester tar vid.

Inga kommentarer: