Om Croissants till frukost

- Bokglam: "Och det som kanske imponerar mest är hur Annika får fram hur två till synes genombittra karaktärer oändligt långsamt och nästan omärkligt tinar upp i deras nya miljö."

- Författaren Kim M. Kimselius: "En helt underbar bok!"

- LitteraturMagazinet: "Det är underhållande läsning av hög kvalité som Annika Estassy levererar. Många känslor finns representerade och livsviktiga frågor ställs på sin spets vid ett flertal tillfällen."

- Och dagarna går: "Jag uppskattade Annika Estassys ofta dråpliga och pricksäkra iakttagelser om livet runt fyrtio."

- Breakfast Book Club: "Annika Estassys styrka som författare är hennes språk, hon broderar med metaforer som inte sällan stammar från 50–60-talens populära liknelser. Ger texten i denna feelgoodroman en extra charmig ton."

- Enligt O: "Annika Estassy skriver rappt och underhållande."

- Anneli Stålbergs blogg: "En verklig feelgoodberättelser. En svensk sådan när den är som bäst."

- Erik Hultgrens bokhandel: "En mysig roman med allvarliga undertoner."

- Livslinjen: 5/5. "Estassy har utvecklat sitt sätt att skriva, nu är det inte bara bra och underhållande, utan riktigt riktigt bra."

- Kunskapsförbundet Väst: "Den är både rolig och tragisk på sina ställen."

- En bok om dagen: "Dyker det upp fler böcker av samma författare kommer jag att vilja läsa."

- Maddes bokblogg: 4/5. "Lättsam och det är bra driv i hela berättelsen. Även fast boken tar upp ett ganska allvarligt ämne så blandas det ganska mycket med lite humor och mysiga inslag."

- I Hyllan: "Croissants till frukost är en välskriven roman med flyt i språket. Det är trivsamt och trevligt med en del väntade och oväntade gropar på vägen, man vet inte riktigt åt vilket håll den kommer att svänga."

- Ninas corner: 5/5. "Jag ville inte att boken skulle ta slut!"

- Evas bokblogg: 5/6. "Börjar du läsa boken kan du inte släppa den förrän den tar slut. Problemet med det är att jag vill ha nästa bok på en gång."

- Fru E:s böcker: "Annika Estassy är en tonsäker författare som klarar balansgången mellan glättigt och feelgood fint. En perfekt bok för lata sommardagar!"

- Kajsas Bokblogg: 4/5. "Det här är feelgood-litteratur när den är som bäst för den får mig faktiskt att må bra."

- Granne med potatisodlaren har läst: "Det jag gillar allra mest med Annikas bok är att inget bara är, det finns så många både och. Människorna i berättelsen kan vara mer än en sak. De kan både vara ynkliga och älskansvärda. De kan tänka och försöka göra sitt bästa samtidigt som de klantar till och komplicerar livet."

Bloggen Bokmalen: Betyg 4/5. "Jag gillar Annikas sätt att skriva. Hennes språk, miljöbeskrivningar och hur hon blandar må-bra med allvarliga ämnen. Skickligt."

- Bloggen phnilsson har läst: "Karaktärerna känns äkta om än i koncentrerad form och det finns humor och igenkänningsfaktor hos Gabriel."

- Bloggen Jenniesboklista: betyg 4/5. "En fängslande, mycket bra och fin historia."

- Bloggen Cum libris non solus: betyg: 5. "Annika levererar igen".

- Biblioskop har läst, haft trevligt och blivit underhållen.

- Bokbloggaren Cissigrip: "5 av 5 G. Kommer bli en storsäljare!!!!"

Bims blogg ger Croissant en 4:a i betyg.
"Boken är lättläst med ett skönt flyt i. Den är smårolig och välskriven. Härliga miljöer och sköna karaktärer är det också."

- Tidskriften Tara om boken: "Lättläst och trevligt om hur oförmågan att tala om det verkligt viktiga riskerar att krossa drömmar."

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer det en fortsättning på "Alla dessa hemligheter" för slutet kom ju lite snöpligt och allt verkar inte fått sin förklaring?
Hälsningar
Birgitta

Annika Estassy sa...

Hej Birgitta,
Så intressant att du tycker att slutet kom snöpligt. Jag som tycker att jag knöt ihop säcken så bra. :) Men svaret är nej - det kommer ingen fortsättning. Dock är jag övertygad om att det ordnar sig för Louise - hon har kommit underfund med en massa saker om sig själv och har tillräckligt med självkänsla och självförtroende för att ta sig vidare. Det kanske inte blir som hon hade tänkt från början men det blir bra.

Annika Estassy sa...

Men om du lyssnade på boken så kanske det blev fel i överföringen så att boken slutade vid fel ställe?

Anonym sa...

Älskade denna bok ALLA DESSA HEMLIGHETER.TACK!Kommer sakna Louise och dom andra,men hoppas du kommer med en ny bok snart igen.

Annika Estassy sa...

Tack för att du berättar det! Och jag skriver på en ny bok ... :)

Unknown sa...

Hei. Finnes det en oppfølger til croissant till frukost? Vil høre mer :)

Annika Estassy sa...

Hej Marita!
Jag har inte skrivit en regelrätt fortsättning till Croissants till frukost men om du vill veta hur det går för Cecilia och Gabriel kan du läsa "Alla dessa hemligheter". Den handlar om Louise men Gabriel och Cecilia finns med de också. :)