torsdag 5 november 2020

Spondylartropati

Och medan rösträkningen efter presidentvalet i tisdags fortfarande pågår, fortsätter vårt något instängda liv. 

Vi är inne på sjunde dagen nu men denna confinering är inte lika enahanda som i våras. Dels har vi ett pågående renoveringsprojekt (köket) och dels mina besök hos sjukvården som livar upp. Köksväggen ska enligt målaren vara färdigmålad på måndag. Återstår att se när snickaren hinner montera tillbaka själva köket. Kakelläggaren har jag inte hört av från ännu och jag väntar även besked från när köksfirman tänker leverera vår nya köksfläkt. 

När det gäller nästa steg i mina bäckenbesvär, blev jag idag remiterad till en reumatolog. Men först ska man via ett blodprov testa om jag är HLA-B27 positiv, dvs har en ärftlig vävnadstyp som oftare drabbas av det läkaren misstänker att jag har: Spondylartropati, en inflamatorisk reumatisk sjukdom med sacroiliit som symptom.

Åhå jaja.

På måndag ska halva rummet målas om.

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Nu har jag läst ut "Vingården mellan berg och hav" och jag ville bara tala om att jag njöt av varje sida! Jag har uppskattat alla dina böcker, men jag blir extra lycklig av dem som utspelare sig i området runt Banyuls eftersom jag alltid längtar till södra Frankrike och inte minst till den trakten. Mitt enda klagomål är att de tar slut så fort, fast jag försöker läsa långsamt! Nu ser jag fram emot nästa del - både för att få fortsätta drömma mig ner till de ljumma vindarna och för att få veta vem som eldar! Hur kan man sluta med en sådan cliffhanger?!? Det borde vara förbjudet! ;) À bientôt, j'espère!

Annika Estassy sa...

Så glad jag blir, Kerstin! <3 Och det kommer en fortsättning så småningom. :)