lördag 1 januari 2022

Ett gott slut och ett nytt år

Grannarna bjöd in oss på en spontan nyårsapéritif i går och jag bakade en mandel- och apelsinblomskaka att ta med. Nyårsmiddagen åt vi hemma som planerat: ugnsgambas med vitlök, kantarellrisotto, hallstrad tonfisk och hemmagjord chokladglass med färska hallon och blåbär. Till det ett vitt colliourevin. Riktigt lyckat!

Nu har jag satt en deg och tittat på nyårskonserten från Wien. Dags att sammanfatta året som varit. 

2021 har av många kallats för ett skitår men jag har inget att klaga på för egen del, trots restriktioner och utegångsförbud. Jag fick mycket läst, vi höll oss friska och jag släppte min sjätte roman – Många lögner små – samt ljudboken En jul mellan berg och hav. Vi ersatte det tråkiga stänkskyddet i köket med mosaik och lät göra i ordning golvet och väggarna i garaget. Många promenader har det blivit, en hel del havsbad också. I juli flög jag upp till Sverige för att träffa D och S och fira Isabelles och Heddas födelsedagar. Två månader senare bilade vi upp till Sverige. D passade på att gifta sig när vi var där och kom senare till Cerbère tillsammans med sin lilla familj i tio dagar. S och hennes O byggde hus och kunde flytta in några dagar före julafton. Att barn och barnbarn har det bra är viktigast av allt. Det vore svårt annars att bo så pass långt ifrån dem.

Så nu har vi alltså påbörjat 2022 och jag hoppas att det blir året då covidpandemin ger vika. Jag hoppas även att Marine Le Pen förlorar det franska presidentvalet i april och att Macron ska kandidera och vinna. På det personliga planet önskar jag att min familj ska fortsätta må bra, och går det som jag vill blir 2022 året då jag skriver klart min sjunde roman samt ännu en ljudbok om Nelly och byn mellan berg och hav.

Och så fyller jag jämt i år, ofattbara sextio år! Det måste så klart firas men på vilket sätt vet jag inte ännu. Med tanke på pandemin är det lika bra att inte planera för långt i förväg. Men fira – det ska jag!

Nyårsaftonsmorgon

Dimman väller in på nyårsaftonseftermiddagen.

2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

JAAA, såklart man ska fira 60.
Vår plan är ju att flyga till New York den 26e april, men det vet i tusan hur det går med det.

Annika Estassy sa...

Allt är så konstigt just nu med tvära kast fram och tillbaka. Men jag håller tummarna för att ni kommer iväg!